wonen in een
parkachtige omgeving
the Mayor

Amstelveen, tuin van Amsterdam

Amstelveen is al decennia geleden uitgeroepen tot een van de groenste gemeenten van Nederland en staat dan ook bekend als de tuin van Amsterdam. Die koppositie is vooral te danken aan het Amsterdamse Bos (drie keer Central Park in New York), waarvan het grootste deel op Amstelveens grondgebied ligt. Ook het grote Dr. Jac. P. Thijssepark levert een flinke bijdrage aan de hoogste positie. Daarnaast heeft Amstelveen maar liefst 24 grote en kleine parken.

Ten oosten van The Mayor ligt het uitgestrekte gebied Ouder-Amstel met rivier de Amstel en polder­landschappen. Liefhebbers van watersport varen naar de zuidelijk gelegen Vinkeveense plassen en Loosdrechtste plassen. Voor een heerlijke lunch of diner strijkt u neer in Ouderkerk aan de Amstel, hier lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan.

Amstelveen, een wereld op zich

Op ruim 44 vierkante kilometer oppervlakte is Amstelveen een wereld op zich. Een internationale stad waar business, cultuur en leisure in harmonie samenkomen. En het mooie van dit alles: heel veel bevindt zich op loopafstand van The Mayor. De schouwburg, poppodium P60, het Cobra Museum en Cinema Amstelveen.

Wandel vanuit het Oude Dorp naar Restaurant Aan de Poel of ga uit eten in Lute, De Jonge Dikkert of Veri Sapori. Dichter bij huis is het Stadshart met een ruim aanbod aan restaurants, cafés en brasserieën. Aan luxe winkels ‘for fashion and more’ geen gebrek. De Bijenkorf Amstelveen is een begrip. Culinair shoppen kan op de foodcourt ‘Vershart’ met onder andere dagverse vis, een keurslager, warme bakker, de groenteatelier en kaaswinkel. Liefhebbers van Golf kunnen in Amstelveen terecht op maar liefst twee golfbanen. En mocht u toch naar Amsterdam willen, met een kleine twintig minuten rijden bent u op het Museumplein

De prachtig aangelegde binnentuinen zijn de juwelen van The Mayor

Het ontwerp van de parkachtige omgeving en de binnentuinen van The Mayor komen van Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten. Zij staan bekend om hun ambachtelijke toepassingen met nieuwe technieken en materialen. Naast natuurlijke harmonie, gaat het bij het team van Baljon ook om de toepasbaarheid, maakbaarheid en beheerbaarheid. Hun drive naar het zoeken van oplossingen (biodiversiteit) die het karakter van de plek versterken is bij The Mayor zeer geslaagd. Op de 85 meter brede overkapping over de A9 komt het nieuwe Meander-park. Het park op de overkapping krijgt een waterpartij, zitbankjes, een fiets- en voetpad. Vanuit The Mayor wandelt u straks via het Meanderpark in een paar minuten naar het winkelcentrum Stadshart.

The Mayor is gelegen op een interessante
locatie met toekomstperspectief

Verdiepte ligging van de A9 bij The Mayor

Het wegdek van de A9 wordt verdiept aangelegd waardoor geluidsoverlast tot een minimum wordt beperkt. Binnen een paar minuten wandelt u straks vanuit The Mayor door het nieuwe Meanderpark naar het Stadshart.

Kijk voor meer informatie op:
Online Bezoekerscentrum Weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA)