The Mayor
Imposante transformatie The Mayor in wording

De bouw van het luxueuze appartementencomplex The Mayor aan de Burgemeester Rijnderslaan vordert inmiddels flink. Het eerste appartementengebouw van het prestigieuze nieuwbouwproject doemt inmiddels op uit de steigers, waarbij de handtekening van architect Marcel van der Schalk voor het eerst zichtbaar wordt.

Ooit was dit Amstelveens grootste kantorencomplex: het voormalige kantoorgebouw De Bovenlanden, in de volksmond beter bekend als het oude KPMG-gebouw langs de A9. Het stond jarenlang leeg, maar de bouwcombinatie van UBA en De Nijs is inmiddels volop bezig met de indrukwekkende transformatie.

Vier torenkranen
The Mayor biedt straks plaats aan bewoners van 124 huurappartementen, 181 koopapartementen en 10 stadsvilla’s. Voor de nieuwe bewoners, tal van appartementen zijn inmiddels verkocht, belooft The Mayor veel goeds. Grote terrassen en een wit gestucte gevel worden enkele fraaie architectonische kenmerken van het complex, maar imposant zijn ook de brugconstructies in de binnentuinen; de appartementsgebouwen worden straks ontsloten vanuit de hoofdentrees en parkeergarage. De transformatie verloopt momenteel voorspoedig: een groot deel van het oorspronkelijke complex is leeggehaald en gesloopt en het originele casco van het immense gebouw is nu goed zichtbaar. Met behulp van 4 torenkranen en een hoop mankracht wordt gewerkt aan de toekomstige high-end appartementengebouwen.

Duurzaam & Comfortabel
Naast de indrukwekkende vormgeving wordt bij de bouw ook gedacht aan duurzaamheid. De meeste woningen krijgen een ‘circulair’ betoncasco en ook wordt het project voorzien van een warmte- en koudeopslag systeem. In combinatie met goed geïsoleerde gevels en daken maakt dat de woningen straks duurzaam en comfortabel.

De werkzaamheden aan The Mayor vallen samen met de voorbereidingen en aanpassingen voor de verdiepte aanleg van Rijksweg A9. Doordat de A9 straks verdiept komt te liggen, verrijst er pal voor de deur van The Mayor een overkapping met daarop een Stadspark. Bewoners van The Mayor wandelen straks in een enkele minuten naar het Stadshart.

De appartementen van The Mayor worden in drie fases verkocht. De laatste fase komt binnenkort in de verkoop. De eerste woningen zullen vanaf het tweede en derde kwartaal 2022 worden opgeleverd aan de nieuwe bewoners.

Sluit bericht