Questions and Answers
questions & answers
the Mayor

Hieronder vindt u veel gestelde vragen en antwoorden over The Mayor.
Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact op met een van de makelaarskantoren.
Wij zullen de veel gestelde vragen regelmatig bijwerken.

The Mayor Algemeen

Er komen commerciële ruimtes op de begane grond van The Mayor ONE, FOUR en SEVEN.
Gebouw ONE: maatschappelijke functie*.
Gebouw FOUR: fitness, huismeester en horecagelegenheid.
Gebouw SEVEN: maatschappelijke functie* en horeca.
*Sociaal maatschappelijke ondernemingen die zich richten op o.a. Zorg & Welzijn en cultuur.

De huurwoningen worden verdeeld en komen in The Mayor ONE, THREE, FOUR, SIX en SEVEN. De vrije sector huurwoningen worden verhuurd door Altera Vastgoed.

Er is geen zelfbewoningsplicht. De woningen kunnen ook door de individuele eigenaar worden verhuurd.

De meeste kopers van The Mayor komen uit Amstelveen of directe omgeving en uit Amsterdam.

M-Exclusive

De VVE bepaalt het basis takenpakket van de conciërge.

In overleg kunnen aanvullende diensten door de conciërge of haar/zijn collega’s – tegen een nader overeen te komen vergoeding – worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld stomerij-service, aannemen van pakketten, taxi-service en dergelijke. VVE bepaalt het basis takenpakket van de conciërge.

De VVE kan de werktijden van de huismeester vooraf vaststellen. Wij gaan vooralsnog uit van een doordeweekse bezetting van 07.00 tot 20.00 uur. In het weekend van 09.00 tot 17.00 uur.

Tuinen en binnentuinen

Ja, dat is goed mogelijk. De tuin kan worden aangelegd als terras met plantenbakken en laagblijvende begroeiing en beplanting.  Er kunnen geen bomen worden geplant.

De woningen op de begane grond krijgen standaard een buitenkraan aan de gevel.

De binnentuinen zijn toegankelijk voor alle bewoners van The Mayor en bezoekers van de appartementen met een entree aan de binnentuin.

De binnentuinen van The Mayor ONE, TWO, THREE en FOUR worden opgeleverd nadat gebouw FOUR gereed is. De binnentuin tussen The Mayor FIVE en SIX kan worden opgeleverd nadat gebouw SEVEN gereed is. De binnentuin tussen de gebouwen SEVEN en EIGHT kan worden opgeleverd nadat gebouw EIGHT gereed is.

Vereniging Van Eigenaren (VVE) The Mayor

Als richtprijs en onder voorbehoud:
circa € 2,- per m2, per maand, per voordeur
circa € 25,- per maand per parkeerplaats
circa € 60,- per maand voor conciërge
circa € 35,- per maand voor de binnentuinen

Appartementen en Penthouses

Alle appartementen zijn voorzien van vloerverwarming. Middels een omschakelsysteem kan de vloerverwarming ook dienen als vloerkoeling (separate kopers optie). Er wordt extra vermogen gereserveerd voor airconditioning. Hierdoor is het mogelijk om het hele jaar een maximale temperatuur van 22°C te waarborgen. Maatwerkinstallaties zijn opties en dienen per woning te worden uitgewerkt tegen een meerprijs.

De penthouses op de uiteinden van het gebouw krijgen een plafondhoogte van circa 4.400 mm+. Toiletten, badkamers en gangen worden lager uitgevoerd: circa 3.500 mm+. De penthouses in het midden krijgen een plafondhoogte van 3.000 mm+. De toiletten, badkamers en gangen circa 2.500 mm+ en de slaapkamers krijgen een plafondhoogte van 2.700 mm+. De appartementen op de lager gelegen verdiepingen krijgen een plafondhoogte van 2.900mm+. De plafonds in de gangen, bad- en toiletruimtes zijn minimaal 2.500mm hoog.

Bij de meeste zonbelaste ramen is het mogelijk om zonwering aan te brengen tijdens de bouw. Definitieve invulling hiervan kunt u na aankoop van uw woning overleggen met een kopersbegeleider van The Mayor.

U kunt via Intermat Mijdrecht B.V. uw woning op laten leveren met een keuken. Dit kan volgens het uitgewerkte voorstel van Siematic of geheel naar uw eigen wensen. Plaatsing via Intermat heeft als voordeel dat de keuken onder SWK Garantie- en waarborgregeling valt. Uw keuken wordt voor oplevering geplaatst. U heeft één aanspreekpunt. De coördinatie wordt volledig uitgevoerd door Intermat. Laat u de woning opleveren zonder keuken? Dan ontvangt u de stelpost retour en worden de aansluitpunten op de locatie conform contracttekening aangebracht.

De bergingen variëren qua grootte en zijn minimaal 5m2 groot.

Ja. Het is zowel voor de parkeerplaatsen als de parkeerboxen mogelijk om een laadvoorziening voor uw auto aan te schaffen.

Co van der Horst is de Preferred Interior Designer van The Mayor. Wij organiseren bijeenkomsten en verkoop-events in de showroom van Co van der Horst. Als koper van The Mayor ontvangt u twee uur een exclusief interieuradvies van één van hun Preferred Interior Designers.

Verdieping van de A9

In 2020 is gestart met het verdiepen van de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht. Vanaf 2022 wordt de Noordzijde verdiept aangelegd. Vanaf 2024 wordt de Zuidzijde verdiept aangelegd. Ter hoogte van The Mayor wordt de A9 verdiept aangelegd en komt er een 85 meter brede park-overkapping (Meanderpark). Het park komt uit in Stadshart Amstelveen. De werkzaamheden worden in 2026 afgerond.

Rijkswaterstaat heeft een website van het project met duidelijke 3D-Virtuality video’s.

WKO-installatie (warmte, koude opslag)

Alle appartementen en penthouses zijn voorzien van dubbele HR++ beglazing. De gevels en daken worden voorzien van nieuwe isolatie. Het betoncasco van de parkeerkelder en de gebouwen worden hergebruikt waardoor het gebouw in hoge mate circulair gebouwd wordt.

De energieprestatie coëfficiënt van The Mayor verschilt per gebouw, maar is voor alle gebouwen 0,3 of lager. Daarmee presteert het gebouw aanzienlijk beter dan de eisen vanuit het bouwbesluit. Sommige hypotheekverstrekkers verlenen korting op de rente van uw hypothecaire lening.

De tarieven voor The Mayor zijn gebaseerd op de tarieven volgens de Warmtewet 2020, minus een korting. In deze kosten zit ook een bijdrage voor het onderhoud aan het ventilatiesysteem van de woningen.

In de bergruimte in uw woning zit een aflever-set voor warmte en warm tapwater. Daarnaast zijn er vloerverwarming verdeler(s) tegen de wand gemonteerd.