De groene entrée van het Amstelveens stadshart

Als in 2026 de rijksweg A9 verdiept is en de realisatie van de drie overkappingen voltooid is, ziet de omgeving nabij het Stadshart er totaal anders uit.

Direct voor de residenties van The Mayor komt het onder architectuur aangelegde Meanderpark, een 85-meter breed park alleen toegankelijk voor voetgangers en fietsers. De twee andere overkappingen – beide van 249 meter breed – komen ter hoogte van het Oude Dorp en het Stadshart. Bij het Oude Dorp wordt tevens een fiets-/ voetpad aangelegd en bij het Stadshart komt een verkeersplein met de op- en afritten van de A9. Voor voetgangers en fietsers komt bij het Stadhart ook een iconische bomenbrug, deze gaat over het verkeersplein heen.

De overkappingen maken onderdeel uit van de enorme verbetering van de infrastructuur. Door de plaatsing van geluid reducerende schermen, de toepassing van extra stil asfalt en de verdieping van de A9, is de snelweg straks uit het zicht verdwenen. We kunnen The Mayor dan ook bestempelen als “de best bereikbare woonlocatie in de Randstad”.
U rijdt straks via het nieuwe verkeersplein zonder één enkel stoplicht naar The Mayor.

Buiten de infrastructuur faciliteren de overkappingen zeer toegankelijke entrees voor het bruisende Stadshart van Amstelveen: Vanaf The Mayor is de Schouwburg, het Cobra museum, diverse restaurants en winkels slechts op een paar minuten loopafstand.

Het Stadshart van Amstelveen staat zelf ook aan de vooravond van een grote culturele ontwikkeling. Met de komst van een Pathé bioscoop, met de in- en uitgang aan het Stadsplein, is de toekomst van de cultuurstrip veilig gesteld.

De uitstekende bereikbaarheid in combinatie met alle ontwikkelingen in de buurt maakt wonen in The Mayor uniek.

Sluit bericht