Als je zo’n exclusief plan ontwikkelt, moet dat tot in de finesses luxe uitstralen. Om die reden werden de binnentuinen en het aangrenzende stadspark ontworpen door niemand minder dan landschapsarchitect Lodewijk Baljon. Voor de villa’s vroegen we Nederlands bekendste designer zijn licht te laten schijnen op de indeling en de inrichting. Bertram Beerbaum en zijn team van Kabaz kropen in de huid van de toekomstige bewoners en gaven de villa’s internationale allure mee. Als we Bertram spreken, ontrafelt zich een mooi gesprek over hoe mensen tegenwoordig leven en hoe hij daar op inspeelt met zijn ontwerp en design.

“Een penthouse 2.0! Zo laten de villa’s in The Mayor zich naar mijn idee het beste omschrijven. Ze bieden het beste van twee werelden. De grootsheid en charme van een penthouse, maar wel met een tuin én een tweede woonlaag. Bij het bekijken van de plattegronden viel me gelijk op hoe heerlijk breed de villa’s zijn en dat de slaapverdieping qua grootte mooi in verhouding staat tot de ruimte beneden.”

Een interieur dat past bij hoe je leeft

“Mijn design is toegespitst op levensgenieters met een internationale en drukke leefstijl. Eenmaal thuis, dan wil je quality time. Waar beter dan in de keuken of aan de eettafel praat je bij? Terwijl de één kookt, haalt de ander een goede wijn uit de klimaatkast. Dit is ook de plek waar je nog even de laptop openklapt, urenlang met bezoek tafelt en ’s ochtends met de hele familie ontbijt. Volop levendigheid. De royale breedte bood mogelijkheden om een leefkeuken te ontwerpen die het levendige hart van het huis vormt. De zithoek heeft een veel bescheidener rol gekregen. Hier ontspan je aan het eind van de dag. Nog even Netflixen of het nieuws lezen voor je naar bed gaat. Deze ruimte moet daarom naar mijn idee intiem zijn. Een plek om je in te nestelen.”

Ontwaken in je eigen hotelsuite

Nu het beeld van de begane grond zich begint te vormen, zijn we benieuwd wat voor gevoel hij mee wil geven aan de verdieping met de slaapvertrekken. “Hier is het rustig, haast sereen. Dit in tegenstelling tot de keuken die in functionaliteit en sfeer een mooi vervolg biedt op de dynamiek van de dag. De riante master bedroom heb ik een eigen dressing gegeven en badkamer en suite. Het bad staat los in de ruimte, waardoor het gevoel van een luxe hotelsuite ontstaat. Dat verdienen deze mensen tenslotte elke dag.”

De Bertram touch

Bertram creëert karaktervolle interieurs waarbij het interieur een krachtig decor vormt voor kunst en conversation pieces. Een mooi voorbeeld is de haard die bij de entree de overgang vormt naar de living. Als je het dan hebt over binnenkomen in stijl… De haard als scheiding is een element dat hij vaker laat terugkomen in de villa’s. “Door een haard vrij in de ruimte te plaatsen geef je plekken intimiteit en benadruk je de grootsheid van de ruimte.”

As we speak, buigt hij zich nog over de styling. “Ik zie een donker kleurenpallet voor me met ingetogen kleitinten en een rijkheid van natuurlijke materialen. Vloeren, wanden en plafonds mogen dezelfde kleur hebben. Laat het subtiele lichtspel, kunst en grote meubelstukken hun werk maar doen. En heel belangrijk, deze stijl trekken we door naar het terras waar je in alle privacy tot laat in de avond buiten zit. Grenzen mogen in zo’n geval vervagen, zodat de buitenkamer écht onderdeel wordt van het huis.”

Inspiratieschetsen woningtype ZB06 - Vrijstaande Villa

Inspiratieschetsen woningtype ZB04 - Urban Villa

Inspiratieschetsen woningtype ZB05 - Hoek Villa